Gale Hawthorne

Gale Hawthorne

Gale er 18 år og den ældste af en søskende flok på fire. Han tager sig af sin familie, da hans far døde i den mineulykke der også dræbte Katniss far, blev han nødt til at tage over som forsørger for sin famile.  Han er Katniss’ bedste ven og ham hun jæger sammen med i skovene. 

Han ligner de andre børn fra Fugen, med sort hår, oliven farvet hud og grå øjne.

Katniss beskriver ham, som en mand allerede som 14 årige. hvor han er over 1.80 høj. Ellers er han beskrevet som meget flot og muskuløs.

Personlighed og evner

Gale er en rebel hele vejen igen, han mener ikke det er fair den måde tingene kører på fra Capitols side. Han er typen der vil kæmpe for det han tror på, i stedet for at stikke af. Han er meget beskyttende overfor sin familie og tager selv ekstra lodder i høsten for at hans mindre søskende ikke skal. Da Katniss er med i dødsspillet forsynder han også hendes familie med dyr fra skoven.

Hans evner er hovedsageligt inde for jagt, hvor han især er god med fælder. Han er taktisk smart i forhold til hans fælder og tænker som hans bytte, hvilket gør ham til en god jæger.

Gale og Katniss

Gale er den person der gør Katniss mest rolig, og hun siger selv at hun kun rigtig smiler når hun er sammen med ham. De mødes første gang til en ceremoni for deres fædre, senere mødes de i

skoven hvor de begge kom for at skaffe mad til deres familier selvom det er forbudt. Da gale spørge Katniss om sit navn hvisker hun det så lavt at hører det som catnip, hvilket bliver gales kælenavn for hende. Deres venskab og fortrolighed vokser her fra til de er mere end bedste venner. Selvom Katniss ikke helt ved stå ved det indrømmer hun at hun bliver jaloux ved at tænke på Gale med en anden. Gale møder Katniss efter hun har meldt sig frivilligt og siger at det bare er en jagt og hun er den bedste jæger han kender, og forskellen mellem dyr og menneske ikke er så stor. 

Gale i filmen

I hunger games bliver Gale spillet af den australske skuespiller Liam Hemsworth, er den yngste af brødrene Hemsworth hvor Chris Hemsworth (Thor) er mest kendt. Han er blandt andet kendt for at havde været med i the last song med Miley Cyrus , der nu er hans forlovede.

Læs mere

Du kan læse mere om Gale her:  http://thehungergames.wikia.com/wiki/Gale_Hawthorne

Og mere om Liam Hemsworth her: http://www.imdb.com/name/nm2955013/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *