Suzanne Collins

Suzanne Collins er født den 10 august i 1962, og er kendt for at stå bag bøgerne The Hunger Games, Catching Fire og Mokcingjay der alle er igang med at blive filmatiseret til det store lærred.

suzanne collins

Suzanne Collins og The Hunger Games

Som beskrevet foroven blev Suzanne Collins født i 1962 i byen Hartford i staten Connecticut. Hun er datter af pilot som kæmpede i Vietnam krigen. Da hun var en datter af en pilot, så betød det at Suzanne og familien flyttede rigtig meget rundt.

Hun gik i skole i Alabama School of Fine Arts, hvor hun blev uddannet i teater kunst, og tog efterfølgende en overbyggende uddannelse i i drama og kommunikation.

Hendes karriere begyndte indenfor fjernsynsbranchen hvor hun stod bag diverse manuskripts til børneprogrammer for større kanaler som Nickelodoen.

Rigtig mange The Hunger Games fans er ikke klar over, at Suzanne Collins har skrevet mange flere bøger udover The Hunger Games serien. Fra 2003 til 2007 skrev hun 5 bøger for Underland Chronicles serien: Gregor the Overlander, Gregor and the Prophecy of Bane, Gregor and the Curse of the Warmbloods, Gregor and the Marks of Secret og Gregor and the Code of Claw. 

Umiddelbart efter udgav Suzanne Collins i samarbejde med Scholastic Press den første The Hunger Games bog i 2008. Selve historien i de tre bøger er inspireret af den græske mythologiog historie med Theseus helten, som dræbte tyren Minotauros. Det og inspirationen af hendes fars liv som pilot i krig lærte Suzanne Collins om fattigdom, sult og krig.

Catching Fire bogen blev udgivet i 2009 og Mockingjay blev udgivet i 2010. Indenfor et år solgte de to første bøger mere end 1,5 millioner eksemplarer alene i Nordamerika.

Som et resultat af The Hunger Games popularitet er Suzanne Coolins blevet udråbt at Times Magasinet til at være en af de mest indflydelsesrige mennesker i 2010.

Hvis du gerne vil læse mere om Suzanne Collins anbefaler vi at du klikker på dette links:

Suzanne Collins officelle hjemmeside

5 Responses to Suzanne Collins

  1. Pingback: Sæt håret som Katniss Everdeen - Lær at sætte håret som Katniss | The Hunger Games Danmark

  2. Pingback: Hvorfor The Hunger Games er den bedste film - Konkurrence | The Hunger Games Danmark

  3. Pingback: Hvorfor jeg elsker 'The Hunger Games - konkurrence | The Hunger Games Danmark

  4. Pingback: Suzanne Collins en af de mest magtfulde mødre i 2012 | The Hunger Games Danmark

  5. Pingback: Let the 75th hunger games begin! - Catching Fire konkurrence | The Hunger Games Danmark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *