Landet Panem

panem

The Hunger Games er på mange måder blevet en succes. Hele omdrejningspunktet er landet Panem, som er det tidligere nord Amerika, som er gået fra en stormagt, til et land, som adlyder The Capitol, og lever i distrikter. Hvert distrikt har ét erhverv, som de er mestre i. Jo længere ud man kommer, jo fattigere er distrikterne, og jo dårligere levevilkår er der for beboerne. Hovedpersonen Katniss Everdeen kommer fra et ydre distrikt, hvor et liv ikke spiller nogen rolle for The Capitol. Dette ledte til et oprør, hvor et distrikt blev udslettet.

For at minde alle de øvrige distrikter om, hvad der ville ske ved et oprør, afholdes der hvert år ”The Hunger Games”. Der bliver trukket en tilfældig pige og dreng fra hvert distrikt, mellem 12 og 18 år. Hvis man er udenfor denne aldersgruppe, behøver man ikke at frygte for, om man bliver valgt til at repræsentere sit distrikt. Man har dog muligheden for, at få lidt mad, hvis man vælger at putte sit navn flere gange ned i puljen. Dette er mange fra de ydre distrikter nødt til at gøre for at overleve.

De rige behøver ikke, at få mad, og har derfor langt mindre risiko for, at blive valgt til The Hunger Games. Alle er dog med, og risikoen er der, men det er ikke de rige der bliver valgt i de ydre distrikter. I de rige distrikter bliver de unge trænet op til at deltage, og melder sig frivilligt til at deltage i The Hunger Games. Dette giver dem en stor fordel, og hvor deltagerne fra de ydre distrikter ser det som den sikre død, så ser de rige distrikters deltagere det som en chance for, at vise sig frem, ved at vinde The Hunger Games. Dødsspillet ændrer sig meget, da hovedpersonens lillesøster Primrose bliver valgt til at deltage i The Hunger Games – Hovedpersonen melder sig selv frivilligt, og er en kamp mellem liv og død, hvor en sponsor er altafgørende.

Vil du gerne vide mere om Panem? Så besøg disse links og bliv klogere!

http://thehungergames.wikia.com/wiki/Panem

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Hunger_Games_universe

2 Responses to Landet Panem

  1. Pingback: Catching Fire - Kan ikke vente på filmen meget længere | The Hunger Games Danmark

  2. Mille skriver:

    Jeg har tre spørgsmål… 1. Hvad hedder den der elevator-rør der fører sonerne op til arenaen? 2. Hvor mange spilmestrer er der? 3. Hvor mange dage har sonerne til at træne i?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *