Primrose Everdeen

Primrose_Everdeen

Primrose, eller bare kaldet Prim af sine nærmeste, er Katniss Everdeens lillesøster på 12.

Hun er opkaldt efter blomsten Primrose. Katniss beskriver hende som at være så frisk som en dråbe vand og ligeså smuk som den blomst hun er opkaldt efter.

Hun har modsat Katniss blond hår og blå øjne, hvilke er usædvanligt for personer, der lever i det fattigste kvarter Fugen i det i forvejen meget fattige distrikt 12.

Personlighed og Evner

Primrose er en meget kærlig person, hun elsker dyr og tager en hjemløs kat til sig, som hun døber den Buttercup (på Dansk Smørblomst) fordi hun mener at dens pels har samme farve som de smukke blomster.

Katniss køber hende en syg ged til hendes fødselsdag, hun bliver så glad, at hun, med hjælp fra sin mor, passer den til den er rask igen. Hun bruger derefter dens mælk til at lave ost, som hun bytter med bageren for brød. Hun elsker smukke ting som kagerne i vinduet hos bageren, med den flotte glasur formet som blomster, hun er bare godheden selv, og mange beboer ikke kun i fugen, men også i den finere del af distrikt 12 holder af hende.

Hun kan ikke jage som sin søster, den eneste gang hun blev taget med i skoven for at jage, ville hun rede det dyr Katniss lige havde skudt.

Til gengæld er hun en god healer, der hjælper sin mor med de sårede i distrikt 12 og i de senere bøger viser hun gode evner til at blive læge.

Primrose og Katniss

De to søskendes forhold er meget tæt, da deres mor går ned, beskytter Katniss hende. Sørger for at alt ser ordentlig ud uden på, så de ikke kommer på børnehjem.

Prim er den eneste person som Katniss virkelig ved at hun elsker og hun vil gøre alt for hende, hvilket man kan se i dødsspillet hvor hun melder sig, selvom hun ved at være soner fra distrikt 12 er det samme som at være et lig.

Prim er også sikker på at Katniss kan vinde og for hende til at love det.

Primrose i filmene

I Hunger games bliver Primrose Everdeen spillet af Willow Shields, filmen er hendes gennembruds film.

Læs mere

Du kan læse mere om Prim her:

http://thehungergames.wikia.com/wiki/Primrose_Everdeen

Og mere om Willow Shields her http://www.imdb.com/name/nm3094377/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *