Peeta Mellark

Peeta mellark

Peeta Mellark er en fiktionel karakter fra Suzanne Collins The Hunger Games univers. Peeta er en af hovedpersonerne, som man sammen med Katniss Everdeen følger.

I Hunger Games spillet vælger The Capital to personer fra hvert distrikt til at deltage i Døddsspillet. De to personer som deltager skal være en dreng og pige. Peeta Mellark repræsenterer manden sammen ked Katniss der repræsenterer kvinden. Begge to deltager i det 74. spil.

Peeta Mellarks baggrund

Peeta er søn af en bager, som gjorde at han trods alt elendigheden som herskede i Distrikt 12, fik mere at spise end de andre børn og voksne mennesker.

Peeta havde to ældre brødre samt begge forældre. De døde dog da Distrikt 12 engang blev bombet på grund af et større oprør helt i starten. Han gik i skole og samme klasse som Katniss gjorde før de begge blev udvalgt til at deltage i Dødsspillet.

På et tidspunkt da de begge to er blevet udvalgt fortæller Katniss Everdeen Peeta i The Hunger Games bogen, at han reddede hendes liv da han gav hende samt hendes søster Primrose brød. De var nemlig på randen til at dø af sult på grund af deres far døde i en mine-eksplosion. Moderen var blevet så deprimeret, at hun ikke kunne hjælpe til i huset. Peeta brændte derfor brød på, som han så derfor var nødsaget til at smide ud. Istedet gav han det til de to sultne piger.

Katniss og Peeta har aldrig talt sammen før de begge deltog i The Hunger Games. Hun fortæller ham at hun altid har følt, at hun skyldte ham på grund af at Peeta reddede hendes og søsterens liv.

Peeta Mellarks færdigheder og talenter

Peeta Mellarks talenter og færdigheder er mange. Hvad han er rigtig dygtig til er, at bage male og camouflere ting. Han har fået sine talenter igennem at hjælpe forældrene med at dekorere og male kagerne i bagerbutikken.

Peeta er utrolig stærk, og derfor god til nærkampe som man tydeligt kan se i filmen og bøgerne. Han bruger en kniv i Døddsspilet og bærer derfor ikke andre våben, da han ikke er lige så aggressiv som de andre deltagere.

Grunden til at Peeta er stærk er fordi han altid har arbejdet utroligt meget i butikken. Katniss siger flere gange, at hun har set ham løfte utrolige tunge ting imens han har arbejdet.

I løbet af spillet viser Peeta sine camouflerings talenter. En anden særlig evne Mellark har er at tale til mennesker. Katniss siger i bøgerne at Peeta kan bruge sin egen smerte og forvandle den til ord som forandrer folk. En egenskab som viser sig meget vigtig i The Hunger Games dvd’en.

Vil du gerne læse mere om Peeta Mellark?

http://en.wikipedia.org/wiki/Peeta_Mellark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *