Hvilken Hunger Games-film er den bedste?

Den første Hunger Games-film ramte biograferne d. 23. marts 2012. Det var begyndelsen på en ny æra. Harry Potter-filmene havde netop nået sin afslutning. En sidste Twilight-film ventede i horisonten. Og Jennifer Lawrence var stadig en upcoming stjerne – ikke den Osvar-vindende megastjerne vi kender hende som i dag. Meget er sket, siden den første Hunger Games-film, og serien nåede sin afslutning med den 4. og sidste film Mockingjay – Part 2 i 2015. Men hvilken af filmene er den bedste? Følg med her, hvor vi rangerer alle 4 film fra værst til bedst.

 

  1. Mockingjay – Part 1 (2014)

Den tredje film i serien, Mockingjay – Part 1, blev stærkt kritiseret for sit ekstremt langsomme tempo – og det med god grund. Filmen har ikke en nær så spændende handling, som Catching Fire, der gik forud for den. Dertil synes karakterenes personudvikling at være gået fuldstændigt i stå.

Der er dog enkelte positive elementer i filmen. Den bygger videre på de tidligere films politiske temaer og medvirker til at gøre filmserien til et nærmest historisk krigsdrama.

  1. The Hunger Games (2012)

Filmen der startede det hele tilbage i 2012. Det er en god film, men der er mange elementer i den første film, der bare ikke lever op til de senere film. Historien mangler den mørke politiske undertone, der gør efterfølgerne så unikke og spændende. Instruktionen virker mildest talt lidt febrilsk med Gary Ross’ irriterende rystende kameraføring, samt filmens hovedfokus på kærlighedstrekanten mellem Katniss, Peeta og Gale, som altså bare ikke er lige så interessant som revolutionen mod Capitol.

  1. Mockingjay – Part 2 (2015)

Serien sluttede heldigvis med et brag! Her er der tale om forbløffende god action fra start til slut, hvilket nærmest gjorde serien til en krigsfilm. Der er fortsat en stærk politisk undertone, og hen imod slutningen af filmen lærer vi mere om, hvad der virkelig skete med oprøret mod Capitol. Det er dog de spændende kampe, hvor risiciene er så høje, at du tror, det er løgn, som virkelig skiller sig ud i denne film.

  1. Catching Fire (2013)

Da film nummer 2 i serien blev udgivet i 2013, blæste den alle omkuld. Instruktionen, skuespillet, manuskriptet og ikke mindst det uforudsigelige klimaks gør, at Catching Fire skiller sig ud fra de resterende film.

Francis Lawrence overtog instruktionen og fjernede den irriterende rystende kameraføring, der havde præget den første film og skabte i stedet en hurtig, flot og episk film.  Skuespillet er på sit højeste i Catching Fire, og karaktererne gennemgik en kolossal personudvikling – ikke mindst Jennifer Lawrence, som spiller sin karakter Katniss med en enormt følelsesmæssig og indlevende præstation.

Slutteligt bemærkede Catching Fire sig også som den bedste film i serien, fordi den formåede at flytte historien langt ud over blot ‘The Hunger Games’. Vi blev også vidne til den enorme politiske undertrykkelse, som folk blev udsat for af Capitol.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *